Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Door drukte in het dagelijks leven raakt ons zenuwstelsel vaak overprikkeld en vermoeid waardoor je constant alert kunt zijn. Ook ’s nachts. Als je dit herkend vindt, kan Yoga Nidra zeer behulpzaam zijn om je lichaam en geest compleet te ontspannen. Yoga Nidra kan daarom goed helpen bij onrust, stress, slaapproblemen of burn-out. Yoga Nidra (Sanskrit voor Yoga Slaap) is een krachtige techniek vanuit de Tantra Yoga traditie. Het is een systematische aanpak om diepe mentale, fysieke en emotio-nele ontspanning te bereiken. Een uur Yoga Nidra is te vergelijken met vier uur slaap. Je hoeft geen ervaring te hebben met yoga of meditatie.

Yoga Nidra is een liggende begeleide meditatie. Je komt in een staat van bewustzijn tussen slapen en opmerkzaam zijn. Het is een staat van bewustzijn die kan leiden tot diepe inzichten en een gevoel van bevrijding. Yoga Nidra leidt je van een staat van doen naar een staat van zijn. De eerste verwijzing naar Yoga Nidra werd gevonden in Manduka Upanishad (1e eeuw). In 1960 werd yoga Nidra opnieuw geïntroduceerd in het Westen door Parmahansa Satyananda Saraswati oprichter van de Bihar School of Yoga.

Voordelen
• Vermindert fysieke en mentale stress
• Herstelt emotionele balans
• Opladen en helen van je lichaam
• Beter inslapen en doorslapen (bij regelmatige beoefening)

Over de docent: Channah coacht mensen die hun gezondheid willen verbeteren, invloed willen uitoefenen op herstel en bereid zijn om hun leefstijl aan te passen. Ze heeft gezondheidskunde gestudeerd en is naast yogadocent ook holistisch coach en loopbaanadviseur. In 2015 volgde ze in India een opleiding Tantra Yoga waarin ook de onderwerpen Yoga Nidra en Ayurvedische massage aan bod kwamen.

Prijs voor deze 1,5 uur durende workshop/special class: 20 Euro.

Opgeven kan via: info@rumahyoga.nl

Share This Story, Choose Your Platform!