Rumah Yoga

Rumah Yoga biedt reguliere lessen, introductiecursussen, workshops en special classes op het gebied van yoga, movement en meditation. Daarnaast werken samen met verschillende professsionals op het gebied van gezondheid, welzijn en beweging. Kijk hieronder voor ons uitgebreide aanbod.

Yoga & Movement

Adem, lichaam en geest. Je kunt ze niet los van elkaar zien. Toch nemen we eea vaak voor lief door de haast en de drukte die we denken te hebben. Maar om gebalanceerd en veerkrachtig in het leven te staan en om “duurzaam”’ ouder te worden, moet je goed voor deze drie eenheid zorgen. Dit gaat niet vanzelf. Het “onderhoud” kost tijd en energie. Bewustwording en bewustzijn zijn essentieel. Yoga en andere vormen van bewuste beweging bieden oefeningen die hierbij kunnen helpen. Met een regelmatige beoefening, versterk je lichaam en geest. Je leert luisteren naar je eigen li­chaam en je ervaart wat er gebeurt in de geest.

Bij Rumah Yoga bieden we yogalessen en andere vormen van beweging aan in verschillende stijlen: Vinyasa Flow Yoga (en een aantal variaties daarop zoals Core Flow Yoga, Classic Vinyasa Yoga en Morning en Evening Flow), Budokon Yoga, Yin Yoga, Kundalini Yoga, Restorative Yoga, Zwangerschapsyoga, Chi Neng Qigong, Pilates en meer.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en vragen.

Breathwork

Ondanks het feit dat we het zo’n 20.000 keer per dag doen, zijn veel mensen zijn zich niet bewust van de invloed die de ademhaling op onze mentale en fysieke staat van zijn heeft. Wanneer je weet hoe je bewust en gericht met de adem kunt werken, kan de ademhaling  je enorm helpen. Maar de adem kan ook tegen je werken. We spreken dan van een disfunctionele ademhaling. Breathwork oftewel Ademwerk betekent dat je onder begeleiding (inn een groep of tijdens één of meerdere 1op1 sessie’s) aan de slag gaat met de adem. Je leert hoe je de adem op een effectieve en efficiënte manier voor je kunt laten werken.

Zo zijn er oefeningen die helpen bij het beter kunnen omgaan met stress. Ademwerk en -coaching kan ook ondersteuning bieden bij slaapapneu en slaapproblemen, astma, angst gevoelens en bij het vrijmaken van blokkades bijvoorbeeld als gevolg van (onverwerkt) trauma. En er zijn oefeningen die ervoor zorgen dat je effectiever en efficiënter gaat ademen tijdens fysieke inspanning.

Neem gerust contact op voor meer info!

Meditation

Tijdens meditatielessen en mindfulnesstraingen leer je aandacht naar binnen te richten. Door regelmatig te oefenen ontstaat meer innerlijke balans. Ook leer je vanuit een ruimer bewustzijn naar jezelf en de wereld te kijken en kun je met bepaalde technieken positieve gevoelens cultiveren.

Meditatie draagt bij aan het verminderen van stress, angst en depressie. Door te mediteren word je je meer bewust van automatische gedachtepatronen en kun je makkelijker ontspannen. Dit helpt je bij een bewuster en gelukkiger leven. Neem contact op voor meer informatie en startdata van nieuwe cursussen en workshops.

En meer

Naast yoga, movement en meditatie bieden verschillende behandelaren massages, acupunctuur, voetreflexologie en coaching en aan bij Rumah Yoga. Ook zijn de twee mooie zalen te huur. Klik hier voor meer informatie.