Yoga

Vinyasa Flow

Vinyasa flow yoga is een actieve yogavorm waarbij de zonnegroet een vast onderdeel is en adem en beweging aan elkaar worden verbonden. Tijdens de lessen doe je verschillende houdingen gericht op het versterken van het lichaam en geest. Door middel van een creatieve ‘flow’, waarin je soepele overgangen maakt van de ene naar de andere houding, bereidt de docent je voor op moeilijkere houdingen.

Wij bieden Vinyasa aan voor beginners, maar hebben ook lessen voor gevorderden die hun practice verder willen ontwikkelen of verdiepen.

Slow Flow: Deze les is een milde vorm van Vinyasa/Flow Yoga. Er is meer ruimte voor ontspanning en het ritme is langzamer dan de Basic of Intense flow. Het tempo biedt ruimte om de houdingen goed te leren uitvoeren. Deze les is dan ook zeer geschikt voor beginners.

Vinyasa Flow: Een actieve Vinyasa/Flow yoga les waarbij de zonnegroet een vast onderdeel is. Deze les is geschikt voor yogi’s die al een basis hebben. Als je een absolute beginner bent, raden we je aan om eerst een basiscursus te doen of om een aantal privélessen te nemen.

Intense Flow: De meest actieve flow les die Rumah Yoga aanbiedt: intenser dan de Basic Flow en we verkennen wat meer uitdagende houdingen en de zonnegroet is een vast onderdeel van de les. Deze les is geschikt voor yogi’s die al wat meer ervaring hebben.

Les boeken

Hatha

Hatha yoga is traditioneel een Tantrische techniek uit India. Tantra betekent bevrijding door extensie en heeft als doel het bevrijden van de creatieve, scheppende energie die wij mensen zijn. In de Hatha beoefening is het lichaam ons gereedschap. We rekken, strekken (soms ook forceren) het skelet en de spieren opdat er ruimte en zachtheid ontstaat, om uiteindelijk via het fysiek tot een mentale discipline te komen.

Tijdens een Hatha yogales sta je langer in een houding (asana) dan in bijvoorbeeld een Vinyasa les. Middels de adem, aandacht en energie daal je in het lichaam af en doordrenk je het met jouw aandacht. Zo leer je uiteindelijk iedere vierkante centimeter van jezelf kennen. Het gaat niet om hoe diep je in de houding komt maar hoe diep je de asana kunt voelen.

Naast aandacht voor de klassieke asanas is er ook ruimte voor meditatie, pranayama (ritmische ademhalingsoefening), yoga filosofie en visualisatie en andere Tantrische technieken zoals openen van de chakra’s.

We bieden deze vorm van yoga aan in twee varianten:

Hatha Yoga: Een krachtige, intensieve en tegelijkertijd rustige les met klassieke Hatha yoga houdingen en meer dynamische series.

Hatha Flow: Een milde, rustige les met aandacht voor de basistechnieken van de Hatha yoga, waarin ook elementen van flow zijn geïntegreerd.

Les boeken

Budokon Yoga

Budokon (BDK) style yoga is a modern yoga style which unites the ancient tradition of self inquiry with modern mixed movement. It’s a physically demanding style that combines yoga for flexibility and mental focus, calisthenics for strength and animal locomotion for mobility.

The foundation of this style is the Budokon Yoga Primary Series. This series consists of 7 sections of slow and controlled movements designed to improve mobility, agility, flexibility and strength. We will use yoga postures and some animal locomotion forms. The emphasis is on the transitions from posture to posture, rather than the holding of postures.

Every now and then we will also work with some simple and slowly executed striking combinations (punches, knee strikes, kicks). These exercises are meant to train balance and strength through focus and by using the breath. Some yoga or movement background is recommended.

Les boeken

Kundalini Yoga

Kundalini yoga wordt de Yoga van het bewustzijn genoemd. Het versterkt het zenuwstelsel en balanceert de energie in je lichaam. Een les bestaat uit een kriya (een vaste volgorde van houdingen en ademhalingsoefeningen), ontspanning en meditatie.

De structuur van een kundalini yoga is altijd hetzelfde, maar de inhoud kan iedere les weer anders zijn omdat er veel verschillende kriyas en mediaties zijn. Verder zijn muziek en mantra’s vaak ook onderdeel van de beoefening. Iedereen kan kundalini yoga beoefenen.

Les boeken

Slow Flow & Meditation

Deze lessen zijn gericht op de mooie combinatie van yogaoefeningen en meditatietechnieken die helpen bij ontspanning. De lessen zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde yogabeoefenaars.

Les boeken

Yang Yin

Deze les is net zoveel gericht op inspanning als op ontspanning. We beginnen met een actieve flow en eindigt met yin-oefeningen en meditatieve oefeningen die je meer naar verstilling toebrengen. Deze les is voor iedereen geschikt.

Les boeken

Yin Yoga & Restorative Yoga

De Yin yoga lessen zijn relatief zacht en zijn erop gericht om vanuit rust je grenzen te verkennen. Omdat je elke houding langere tijd vasthoudt, voel en ervaar je heel goed wat er in je lichaam en geest gebeurt.

Yin yoga is een mooie aanvulling op de meer dynamische yogalessen die we aanbieden. De lessen zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde yogabeoefenaars.

Restorative yoga is vooral gericht op ontspanning. Bij deze yogavorm is het de bedoeling dat je in iedere houding je hele lichaam ontspant. Je blijft een aantal minuten in een houding en je ondersteunt jezelf met yoga props.

Les boeken

Yoga Nidra/Deep Rest

Yoga Nidra (de yoga slaap) is gericht op diepe ontspanning van lichaam en geest. Tijdens de les volg je liggend een begeleide meditatie en visualisatie waarbij je geest alert blijft, terwijl je lichaam in diepe rust is. Tijdens de les zit het bewustzijn tussen slapen en waken in, terwijl je wel alles voelt en hoort. Je wordt op een systematische manier tot ontspanning gebracht en bereik je diepe ontspanning op zowel fysiek en mentaal vlak als op emotioneel en energetisch niveau.

Les boeken

Kinder Yoga en Meditatie

Regelmatig worden er kinderyogalessen aangeboden in cursusvorm van 6-10 lessen. Neem contact op voor meer informatie en data.

Les boeken

Zwangerschapsyoga

We bieden wekelijkse zwangerschapsyogalessen aan op maandagavond. Deze wordt gegeven door Marjolein Beijst.

Les boeken