Yoga

Vinyasa Flow

Vinyasa flow yoga is een actieve yogavorm waarbij de zonnegroet een vast onderdeel is en adem en beweging aan elkaar worden verbonden. Tijdens de lessen doe je verschillende houdingen gericht op het versterken van het lichaam en geest. Door middel van een creatieve ‘flow’, waarin je soepele overgangen maakt van de ene naar de andere houding, bereidt de docent je voor op moeilijkere houdingen.

Wij bieden Vinyasa aan voor beginners, maar hebben ook lessen voor gevorderden die hun practice verder willen ontwikkelen of verdiepen.

Gentle Flow: Deze les is een milde vorm van Vinyasa/Flow Yoga. Er is meer ruimte voor ontspanning en het ritme is langzamer dan de Basic of Intense flow. Het tempo biedt ruimte om de houdingen goed te leren uitvoeren. Deze les is dan ook zeer geschikt voor beginners.

Basic flow: Een actieve Vinyasa/Flow yoga les waarbij de zonnegroet een vast onderdeel is. Deze les is geschikt voor yogi’s die al een basis hebben. Als je een absolute beginner bent, raden we je aan om eerst een basiscursus te doen of om een aantal privélessen te nemen.

Intense flow: De meest actieve flow les die Rumah Yoga aanbiedt: intenser dan de Basic Flow en we verkennen wat meer uitdagende houdingen en de zonnegroet is een vast onderdeel van de les. Deze les is geschikt voor yogi’s die al wat meer ervaring hebben.

Les boeken

Hatha

Hatha yoga is traditioneel een Tantrische techniek uit India. Tantra betekent bevrijding door extensie en heeft als doel het bevrijden van de creatieve, scheppende energie die wij mensen zijn. In de Hatha beoefening is het lichaam ons gereedschap. We rekken, strekken (soms ook forceren) het skelet en de spieren opdat er ruimte en zachtheid ontstaat, om uiteindelijk via het fysiek tot een mentale discipline te komen.

Tijdens een Hatha yogales sta je langer in een houding (asana) dan in bijvoorbeeld een Vinyasa les. Middels de adem, aandacht en energie daal je in het lichaam af en doordrenk je het met jouw aandacht. Zo leer je uiteindelijk iedere vierkante centimeter van jezelf kennen. Het gaat niet om hoe diep je in de houding komt maar hoe diep je de asana kunt voelen.

Naast aandacht voor de klassieke asanas is er ook ruimte voor meditatie, pranayama (ritmische ademhalingsoefening), yoga filosofie en visualisatie en andere Tantrische technieken zoals openen van de chakra’s.

We bieden Hatha yoga in twee varianten:

Advanced: Een krachtige, intensieve en tegelijkertijd rustige les met klassieke Hatha yoga houdingen en dynamische series.

All levels: Een milde, rustige les met aandacht voor de basistechnieken van de traditionele Hatha yoga.

Les boeken

Gentle Flow/Yoga & Meditation

Deze lessen zijn gericht op de mooie combinatie van yogaoefeningen en meditatietechnieken die helpen bij ontspanning. De lessen zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde yogabeoefenaars.

Les boeken

Yang Yin

Deze les is net zoveel gericht op inspanning als op ontspanning. We beginnen met een actieve flow en eindigt met yin-oefeningen en meditatieve oefeningen die je meer naar verstilling toebrengen. Deze les is voor iedereen geschikt.

Les boeken

Yin Yoga

De Yin yogalessen zijn relatief zacht en zijn erop gericht om vanuit rust je grenzen te verkennen. Omdat je elke houding langere tijd vasthoudt, voel en ervaar je heel goed wat er in je lichaam en geest gebeurt.

Yin yoga is een mooie aanvulling op de meer dynamische yogalessen die we aanbieden. De lessen zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde yogabeoefenaars.

Les boeken

Yoga Nidra

Yoga Nidra (de yoga slaap) is gericht op diepe ontspanning van lichaam en geest. Tijdens de les volg je liggend een begeleide meditatie en visualisatie waarbij je geest alert blijft, terwijl je lichaam in diepe rust is. Tijdens de les zit het bewustzijn tussen slapen en waken in, terwijl je wel alles voelt en hoort. Je wordt op een systematische manier tot ontspanning gebracht en bereik je diepe ontspanning op zowel fysiek en mentaal vlak als op emotioneel en energetisch niveau.

We bieden maandelijks een “special class” Yoga Nidra. Zie het rooster voor het actuele aanbod.

Les boeken

Kinder Yoga

Regelmatig worden er kinderyogalessen aangeboden in cursusvorm van 6-10 lessen. Neem contact op voor meer informatie en data.

Les boeken

Zwangerschapsyoga

Ook bieden we regelmatig zwangerschapsyoga aan. Deze wordt gegeven door Adisti van Os. De komende tijd staan er geen vaste lessen of workshops gepland.

Les boeken