Over Rumah Yoga

In onze prachtige school vind je twee studio’s voor de beoefening van yoga, movement en meditatie. Ook is er praktijkruimte waar behandeling en coaching wordt gegeven op het gebied van gezondheid en beweging. We bieden meer dan twintig lessen aan per week, gegeven door een team van ervaren docenten.

Rumah Yoga werd opgericht door Ronald van Pijkeren en Ed Caffin. Ronald en Ed hebben Indonesische roots en dat zie je onder andere terug in de naam Rumah Yoga. Rumah betekent huis. Onze visie is eigenlijk in 2 woorden te vatten: “Rumah Saya”. Vrij vertaald is dit “Mijn Plek” en dat is precies wat Rumah Yoga wil zijn: jouw plek voor yoga, jouw plek voor beweging, jouw plek voor meditatie.

Ons uitgebreide aanbod bestaat naast yoga, movement en meditatielessen uit individuele sessies en behandelingen (denk o.a. coaching, (stoel)massage, acupunctuur, reiki, therapie en voetreflexologie). Daarnaast werken we samen met verschillende bedrijven op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Daarvoor hebben we diverse oplossingen en services in huis. Zoals bijvoorbeeld bedrijfsabonnementen, lessen net voor of na kantoortijden, sessies voor tussen de middag, etc. We leveren uiteraard ook maatwerk.

We hopen je snel een keer bij Rumah Yoga te zien!

Team

Bij Rumah Yoga geven docenten les met veel ervaring op het gebied van yoga, meditatie en beweging. Lees hieronder hun verhaal. Ze maken graag met je kennis op de mat!

Ronald van Pijkeren
Ronald van PijkerenOprichter, Movement, Vinyasa Yoga
Ronald van Pijkeren was lang werkzaam als marketingmanager maar na ruim 15 jaar marketing- en sales werd het tijd voor wat anders. Hij beoefent al lang yoga en inmiddels heeft hij veel verschillende workshops en trainingen afgerond.

Ronald volgde onder meer een Vinyasa teacher training (Svaha Yoga, 500+ uur), een Ayurvedic Yoga teacher training (Delight Yoga, 150 uur), yogatherapie trainingen (Svastha Yoga en Ayurveda), fascia/bindweefsel gerelateerde opleidingen (Anatomy Trains) en een iRest Yoga Nidra training. Ook deed hij Teacher Trainings in Budokon Yoga en Animal Flow.

Bij Rumah Yoga geeft Ronald onder meer Vinyasa yoga en Budokon Yoga lessen, diverse workshops en cursussen en therapeutische yogasessies.

Ed Caffin
Ed CaffinOprichter, Meditatie, Mindfulness, Vinyasa Yoga, Yang Yin
Ed Caffin studeerde psychologie en werkte als docent en trainer op de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam. Ook werd hij opgeleid als mindfulnesstrainer en is hij gecertificeerd yogadocent.

Ed deed in onder meer India en Myanmar ervaring op met yoga en meditatie en volgde jarenlang lessen bij verschillende yogaleraren in Amsterdam. Zijn opleiding tot mindfulnesstrainer volgde hij aan het Centrum voor Mindfulness. Bij De Nieuwe Yogaschool deed hij een Vinyasa Teachertraining (200 uur).

Hij is momenteel als docent psychologie verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam. Bij Rumah Yoga geeft Ed Vinyasa yoga, Yang Yin yoga, meditatielessen, coaching en regelmatig ook achtweekse Mindfulnesstrainingen.

Pirjo Turkenburg
Pirjo TurkenburgChi Neng Qiqong
Pirjo beoefent zelfs sinds 2014 intensief Chi Neng Qigong, een Chinese bewegingsleer die lichaam en geest in balans brengt, blokkades in het lichaam opheft en de Qi (levensenergie) laat stromen.

Voor haar is het beoefenen van Chi Neng Qiqong meditatie en sport in één. Het geeft haar veel rust waardoor ze beter in haar vel zit, meer ontspannen is, in het nu kan leven en zich fysiek veel krachtiger voelt. Uit het hoofd en terug in het lichaam! Begin 2017 haalde zij haar level 1 instructeursexamen aan het Chi Neng Institutuut en sindsdien geeft ze zelf les.

Pirjo heeft een Scandinavische achtergrond en een voorliefde voor bossen, (berken)bomen en meren. Je openstellen voor de natuur en het uitwisselen van Qi spreekt haar mede daarom enorm aan. Scandinavisch geworteld in een Chinese filosofie.

Mairon Chang
Mairon ChangPilates
Mairon is werkzaam als vitaliteitscoach in de zorgsector en zijn passie voor dans bracht hem in contact met Pilates. Jaren geleden toen hij als amateurdanser door zijn rug ging, raadde de fysiotherapeut aan om pilateslessen te volgen voor een spoedig herstel. Sindsdien is Pilates een onderdeel van zijn leven. Mairons enthousiasme voor Pilates zorgde ervoor dat de sportschool, waar hij de lessen volgde, vroeg of hij ook les wilde geven. Na een interne opleiding (Ground Control en Matwork Pilates) geeft Mairon sinds 2010 Pilatesles.

Daarnaast danst Mairon nog steeds fanatiek in een moderne dans gezelschap en geeft hij Zumbales. Ook is hij masseur (ontspannings-, deeptissue-, traditionele Thai (Watpo)- en stoelmassages).

In zijn werk als vitaliteitscoach staat bewustwording én eigen regie in energiebalans centraal. In een Pilatesles vindt hij het daarom belangrijk dat je bewust bent van je lichaam en voelt wat je aan het trainen bent, maar vooral dat je ook van de les geniet.

Daphne Eichelsheim
Daphne EichelsheimVinyasa Yoga, Yang Yin, Yin Yoga
Begin 2016 besloot Daphne om haar liefde voor Yoga verder te gaan onderzoeken. Ze volgde een Hatha/ Vinyasa teacher training bij Yoga Minds In Amstelveen. Dit was een prachtige reis waarin ze via zelfstudie (Svadhyaya genoemd in de Yogafilosofie ) probeerde tot haar authentieke `ik` te komen.

Na deze opleiding begon ze met lesgeven en al snel kwam ze erachter dat ze naast actieve ‘Yang’ georiënteerde lessen ook steeds meer geïnteresseerd raakte in yogabeoefening door middel van rustigere en diepere asana’s.

Vanuit deze interesse startte ze met een Yin Yoga opleiding om zo een balans te vinden tussen Yin en Yang en dit te integreren in haar lessen. Ons hele leven blijft immers een zoektocht naar de balans. En als je eindelijk denkt deze balans te hebben gevonden, begint het hele proces weer opnieuw.

Daphne wil in haar lessen via aandacht voor de ademhaling, stilte, beweging en persoonlijke aandacht graag het geschenk `Yoga` doorgeven, zodat het een steun kan zijn in het vinden van balans in het dagelijks leven.

Sun Young Glebbeek
Sun Young GlebbeekHatha Yoga, Vinyasa Yoga
Sun Young is traditioneel Hatha yoga docent en kunstenaar. Gedreven door nieuwsgierigheid en een kritische blik doet zij wat ze het liefste doet: reizen, onderzoek en het verbinden van verschillende werelden, zoals Azië en Nederland, Kunst en Yoga. Yoga en Kunst zijn disciplines waarin met de zintuigen en het hart wordt gewerkt en aandachtig wordt geobserveerd, gereflecteerd en gevisualiseerd. Waar in de kunst het doek of de film het medium is, is het in de yoga het lichaam.

Voor Sun Young activeren beide de verbeeldingskracht en het hart, waardoor verandering kan ontstaan. En die verandering start in de verbeelding. In de yoga maak je een reis naar binnen waardoor nieuwe beelden kunnen ontstaan over jezelf, het leven en de ander.

Bij Hathaleraar Martijn Hoogstra studeert Sun Young de Hatha als een Tantra techniek waarin het lichaam, inclusief de adem, het hart en de verbeelding, als instrument worden gebruikt om tot zelfinzicht te komen en de creatieve energie kunnen bevrijden. In haar lessen staan de ontwikkeling van aandacht en gevoeligheid centraal en komen naast klassieke houdingen ook verschillende Tantrische technieken aan bod.

Karuna Wirjosemito
Karuna WirjosemitoYin Yoga
Op mijn zeventiende ben ik begonnen met yoga en sindsdien is het één van mijn passies. Met een achtergrond in dans en martial arts had ik altijd al interesse in het lichaam en beweging, maar met yoga merkte ik dat ik naar binnen begon te gaan.

Ik volgde onder meer een Vinyasa Yoga teacher training (200u) afgerond bij David Lurey en Mirjam Wagner en een Ashtanga opleiding bij Delight Yoga in Amsterdam.

Ik begon met het geven van Vinyasa en Hatha les bij Delight Yoga in Den Haag en een aantal andere scholen in deze regio. Sinds ik in Amsterdam woon ben ik hier begonnen met lesgeven.

Zelf beschouw ik yoga als meditatie in beweging, een manier om de geest te verstillen en tegelijkertijd het lichaam zowel te versterken als te verzachten. Ik zie yoga als een practice van intimiteit en verbondenheid en bovendien een uitnodiging om jezelf te observeren, waarin je bewust probeert te worden van je gedachtes en gevoelens. Niet alleen op je mat, maar vooral in het dagelijks leven en in relatie tot anderen.

Mariëlle Slierendrecht
Mariëlle SlierendrechtAshtanga Yoga
Mariëlle volgt haar eerste yogales zo’n twintig jaar geleden. De Ashtanga yoga laat haar al snel niet meer los en is prettig gezelschap tijdens de jaren waarin ze studeert en een kantoorbaan heeft. In 2008 verdiept de beoefening tijdens een teacher training van Johan Noorloos en Marcel van de Vis én een reis naar Mysore, waar ze studeert bij R. Sharath Jois.

Een jaar later ontmoet ze Dena Kingsberg, sindsdien haar docent. Bij haar rondt ze in 2016 het driejarig committed practitioners program af in het Australische Byron Bay. In dezelfde periode groeit haar gezin en in een rijk en vol leven blijft yoga -misschien nog wel meer- een anker en bron van inspiratie.

In haar lessen belicht Mariëlle verschillende aspecten van ashtanga yoga op een toegankelijke manier. Ga je mee op avontuur?

Kim Lapperre
Kim LapperreVinyasa Yoga
Yoga kwam al vroeg in mijn leven door mijn moeder die door yoga haar fysieke klachten kon verlichten. Toen ik zelf steeds actiever yoga ging beoefenen, merkte ik hoe mijn lichaam en mind veranderden en sterker werden. Yoga werd mijn basis, een plek om steeds weer naar terug te keren. Het geeft me stilte en verdieping en tegelijkertijd ruimte en inspiratie.

Tijdens mijn werk als psycholoog zie ik hoe contact maken met het lichaam helpt om uit die altijd actieve mind te komen. Hierdoor werd ik gemotiveerd de Vinyasa Yoga Teacher training te volgen. Yoga is voor mij een manier om gedachten en overtuigingen meer los te laten, verbinding te ervaren tussen lichaam en geest en met de ademhaling rust te vinden in de onrust.

Ik geloof dat een balans tussen inspanning en ontspanning, stevigheid en verzachting, zowel op de mat als in het dagelijkse leven, ons helpt te leven vanuit vertrouwen, vreugde en vrijheid.

Ananda de Steur
Ananda de SteurVinyasa Yoga
Ananda is opgegroeid op het eiland Texel en heeft veel tijd doorbracht in de bossen, duinen en het strand. De natuur speelt nog steeds een belangrijk component in haar yoga practice en alles waar ze zich graag mee bezig houdt.

Als Gezondheidswetenschapper, Fysiotherapeute en Yogadocent vindt ze de connectie en interactie tussen het lichaam, de adem, de gedachtewereld en gemoedstoestand enorm interessant.

Ananda nodigt je uit om met plezier te bewegen, te ontspannen in het hier en nu en met aandacht te luisteren naar jouw lichaam. Dit geeft je weerbaarheid in het dagelijks leven, waardoor je voluit kunt leven. “Doe alles met liefde en aandacht. De natuur heeft ook geen haast en toch komt alles tot bloei.”

Marjolein Beijst
Marjolein BeijstHatha Yoga, Zwangerschapsyoga, Mindfulness en Zelfcompassie
Mijn eerste yogales volgde ik uit pure noodzaak om mezelf overeind te houden in een hectisch leven. Yoga gaf me een gevoel van rust en tevredenheid. Daarna is yoga altijd in mijn leven gebleven, met periodes van meer en minder toewijding. Ik kwam langs verschillende stijlen: van Iyengar tot Bikram, van Vinyasa tot Hatha.

Ik leerde door yoga meer uit mijn hoofd te komen en meer in mijn hart en lijf te zijn. Er groeide nieuwsgierigheid naar meditatie en ik volgde ik retraites in binnen- en buitenland. Van stil zitten op een kussen heb ik veel geleerd. Nog meer leerde ik van de talks van wijze leraren en het toepassen in het dagelijks bestaan. Dat bestaan is nog steeds hectisch. Met twee kinderen zijn er niet minder taken in een dag te verrichten….

Mijn meditatie beoefening vindt zijn basis in de Vipassana. Ik ben verder gaan leren langs verschillende Boeddhistische leerlijnen en heb opleidingen gevolgd tot Mindfulness en Zelfcompassie trainer.

Tijdens het geven van Mindfulness trainingen ontstond de behoefte mensen met fysieke klachten te kunnen ondersteunen bij de yoga series. Dit bracht me op het pad van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven. Tijdens de opleiding groeide mijn liefde voor het geven van yogales. Ik geef reguliere lessen, lessen voor zwangeren en andere doelgroepen. Iedere les die ik geef blijft een uniek en leerzaam moment voor mijzelf. Yoga is nooit saai geworden en hoop nog lang les te mogen geven.

Lali Rullens
Lali RullensCore Flow, Vinyasa Flow
Jarenlang heb ik hard gewerkt in mijn baan als producer van evenementen over de hele wereld. Daarin was yoga en fitness het gene dat me op de been hield, zowel fysiek als mentaal. In 2018 werd het tijd voor volledige verzachting.

Ik heb toen een 10 daagse vipassana retraite gedaan, opgevolgd voor 200H teacher training (Ashtanga/Vinyasa) in India. Daarna verhuisde ik naar Sydney om hier een jaar yogales te geven op de meest unieke (buiten) locaties. Ondergedompeld in deze stad waar de bewegingsindustrie enorm ontwikkeld is, werd mijn liefde voor martial arts via Krav Maga geprikkeld, en gaf ik ook les binnen een martial arts studio. Het sterk in je lijf voelen helpt me om me sterk in mijn mind te voelen.

Naast yoga geef ik pound (fitness geïnspireerd op drummen) les, ontspanningsmassages en ben ik werkzaam als producent voor events.