Over Rumah Yoga

In onze prachtige school vind je twee studio’s voor de beoefening van yoga, movement en meditatie. Ook is er een praktijkruimte waar behandeling en coaching wordt gegeven op het gebied van gezondheid en beweging. We bieden meer dan dertig lessen aan per week, gegeven door een team van ervaren docenten.

Rumah Yoga werd opgericht door Ronald van Pijkeren en Ed Caffin. Ronald en Ed hebben Indonesische roots en dat zie je onder andere terug in de naam Rumah Yoga. Rumah betekent huis. Onze visie is eigenlijk in 2 woorden te vatten: “Rumah Saya”. Vrij vertaald is dit “Mijn Plek” en dat is precies wat Rumah Yoga wil zijn: jouw plek voor yoga, jouw plek voor beweging, jouw plek voor meditatie.

Ons uitgebreide aanbod bestaat naast yoga, movement en meditatielessen uit individuele sessies en behandelingen (denk o.a. ademwerk, coaching, (stoel)massage, acupunctuur, reiki, therapie en meer). Daarnaast werken we samen met verschillende bedrijven op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Daarvoor hebben we diverse oplossingen en services in huis. Zoals bijvoorbeeld bedrijfsabonnementen, lessen net voor of na kantoortijden, sessies voor tussen de middag, etc. We leveren uiteraard ook maatwerk.

We hopen je snel een keer bij Rumah Yoga te zien!

Team

Bij Rumah Yoga geven docenten les met veel ervaring op het gebied van yoga, ademhaling, meditatie en beweging. Lees hieronder hun verhaal. Ze maken graag met je kennis op de mat!

Ronald van Pijkeren
Ronald van PijkerenBreath, Body & Mind professional en mede oprichter
Ronald van Pijkeren was lang werkzaam in het bedrijfsleven als marketingmanager maar na ruim 15 jaar marketing- en sales, werd het tijd voor wat anders. Hij is nu gecertificeerd Breathwork Professional (Breathwork Masterclass/Kasper van der Meulen), ademinstructeur in de Buteyko en Oxygen Advantage methodes en hij heeft een brede achtergrond in pranayama (de yoga ademhaling). Verder is hij holistisch coach, yoga docent (Budokon Yoga en Vinyasa Yoga) en yoga nidra coach.

De adem, het lichaam en de geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De adem staat wat hem betreft centraal omdat je daarmee direct toegang hebt tot je algehele (zowel fysiek als metaal) staat van zijn. De adem vormt dan ook een belangrijk element in bijna alles wat hij doet.

“Beter ademen om alleen maar beter te ademen is niet het doel. Maar beter (functioneler, effectiever, efficiënter) en bewuster ademen helpt wel om op zowel fysiek als mentaal vlak veerkrachtig, gebalanceerd en zo optimaal mogelijk in het leven te staan.”

Ronald geeft wekelijks Budokon Yoga groepsles en houdt praktijk bij Rumah Yoga. Hij verzorgt 1op1 sessies en -trajecten, groeps-/teamsessies, workshops en meer, zowel privé als voor organisaties en bedrijven.

Ed Caffin
Ed CaffinOprichter, Meditatie, Mindfulness, Vinyasa Yoga, Yang Yin
Ed Caffin studeerde psychologie en werkte als docent en trainer op de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam. Ook werd hij opgeleid als mindfulnesstrainer en is hij gecertificeerd yogadocent.

Ed deed in onder meer India en Myanmar ervaring op met yoga en meditatie en volgde jarenlang lessen bij verschillende yogaleraren in Amsterdam. Zijn opleiding tot mindfulnesstrainer volgde hij aan het Centrum voor Mindfulness. Bij De Nieuwe Yogaschool deed hij een Vinyasa Teachertraining (200 uur).

Hij is momenteel als docent psychologie verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam. Bij Rumah Yoga geeft Ed Vinyasa yoga, Yang Yin yoga, meditatielessen, coaching en regelmatig ook achtweekse Mindfulnesstrainingen.

Marjolein Beijst
Marjolein BeijstHatha Yoga, Zwangerschapsyoga, Mindfulness en Zelfcompassie
Mijn eerste yogales volgde ik uit pure noodzaak om mezelf overeind te houden in een hectisch leven. Yoga gaf me een gevoel van rust en tevredenheid. Daarna is yoga altijd in mijn leven gebleven, met periodes van meer en minder toewijding. Ik kwam langs verschillende stijlen: van Iyengar tot Bikram, van Vinyasa tot Hatha.

Ik leerde door yoga meer uit mijn hoofd te komen en meer in mijn hart en lijf te zijn. Er groeide nieuwsgierigheid naar meditatie en ik volgde ik retraites in binnen- en buitenland. Van stil zitten op een kussen heb ik veel geleerd. Nog meer leerde ik van de talks van wijze leraren en het toepassen in het dagelijks bestaan. Dat bestaan is nog steeds hectisch. Met twee kinderen zijn er niet minder taken in een dag te verrichten….

Mijn meditatie beoefening vindt zijn basis in de Vipassana. Ik ben verder gaan leren langs verschillende Boeddhistische leerlijnen en heb opleidingen gevolgd tot Mindfulness en Zelfcompassie trainer.

Tijdens het geven van Mindfulness trainingen ontstond de behoefte mensen met fysieke klachten te kunnen ondersteunen bij de yoga series. Dit bracht me op het pad van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven. Tijdens de opleiding groeide mijn liefde voor het geven van yogales. Ik geef reguliere lessen, lessen voor zwangeren en andere doelgroepen. Iedere les die ik geef blijft een uniek en leerzaam moment voor mijzelf. Yoga is nooit saai geworden en hoop nog lang les te mogen geven.

Juul Hagemeijer
Juul HagemeijerVinyasa Flow
Zolang ik me kan herinneren verwonder ik me al over het lichaam als geheel. Ten eerste al als peutertje die op elke muzieknoot die je maar kon horen, van de straat muzikant tot het kerkorgel bij mijn oma, dansend de dag door ging. Tot mijn huidige ik, die van beweging, dans en yoga haar beroep heeft gemaakt.

Mijn passie voor yoga ontstond als danser. Door yoga opende voor mij een hele nieuwe wereld, namelijk mijn innerlijke wereld. Ik dacht dat ik als danser best goed in contact stond met mijn lijf, echter door yoga ontdekte ik het tegendeel. Sindsdien gebruik ik yoga om door die innerlijke wereld te reizen en getuige te zijn van de continue veranderingen die daarin plaatsvinden. Op die manier is yoga voor mij vooral een practice van nieuwsgierigheid en intimiteit met mezelf. Een practice die me in contact brengt met mijn gevoel en niet perse de link legt tussen lichaam en geest, maar vooral de totaliteit openbaart die er altijd al is.

Als yogadocent probeer ik een veilige omgeving te faciliteren waarin studenten dit op hun eigen manier kunnen ervaren en/of kunnen werken aan hun eigen intenties. Mijn lessen bestaan meestal uit een speelse flow, afgewisseld met momenten van stilte en reflectie. Ook moedig ik studenten aan hun eigen interpretatie van een houding te onderzoeken zodat elke student leert ownership te nemen over zijn/haar lijf en practice. Yogadocenten die mij het meest geïnspireerd hebben zijn Julie Martin, Coral Brown en Shiva Rea.

Naast het geven van yoga ben ik bijna klaar met mijn opleiding tot Oefentherapeut Mensendieck. Hiermee hoop ik in de toekomst nog veel mensen op individueel niveau te begeleiden. Hierin heb ik vooral veel affiniteit met het behandelen van klachten aan de lage rug en het bekken en gebruik ik natuurlijk ook mijn persoonlijke ervaring als yogi, danser en beweger. In mijn vrije tijd houd ik van sporten (o.a. Ido portal methode), dansen, yoga-en, lezen en samenzijn met mijn dierbare familie en vrienden.

Pirjo Turkenburg
Pirjo TurkenburgChi Neng Qiqong
Pirjo beoefent zelfs sinds 2014 intensief Chi Neng Qigong, een Chinese bewegingsleer die lichaam en geest in balans brengt, blokkades in het lichaam opheft en de Qi (levensenergie) laat stromen.

Voor haar is het beoefenen van Chi Neng Qiqong meditatie en sport in één. Het geeft haar veel rust waardoor ze beter in haar vel zit, meer ontspannen is, in het nu kan leven en zich fysiek veel krachtiger voelt. Uit het hoofd en terug in het lichaam! Begin 2017 haalde zij haar level 1 instructeursexamen aan het Chi Neng Institutuut en sindsdien geeft ze zelf les.

Pirjo heeft een Scandinavische achtergrond en een voorliefde voor bossen, (berken)bomen en meren. Je openstellen voor de natuur en het uitwisselen van Qi spreekt haar mede daarom enorm aan. Scandinavisch geworteld in een Chinese filosofie.

Mairon Chang
Mairon ChangPilates
Mairon is werkzaam als vitaliteitscoach in de zorgsector en zijn passie voor dans bracht hem in contact met Pilates. Jaren geleden toen hij als amateurdanser door zijn rug ging, raadde de fysiotherapeut aan om pilateslessen te volgen voor een spoedig herstel. Sindsdien is Pilates een onderdeel van zijn leven. Mairons enthousiasme voor Pilates zorgde ervoor dat de sportschool, waar hij de lessen volgde, vroeg of hij ook les wilde geven. Na een interne opleiding (Ground Control en Matwork Pilates) geeft Mairon sinds 2010 Pilatesles.

Daarnaast danst Mairon nog steeds fanatiek in een moderne dans gezelschap en geeft hij Zumbales. Ook is hij masseur (ontspannings-, deeptissue-, traditionele Thai (Watpo)- en stoelmassages).

In zijn werk als vitaliteitscoach staat bewustwording én eigen regie in energiebalans centraal. In een Pilatesles vindt hij het daarom belangrijk dat je bewust bent van je lichaam en voelt wat je aan het trainen bent, maar vooral dat je ook van de les geniet.

Karuna Wirjosemito
Karuna WirjosemitoYin Yoga
Op mijn zeventiende ben ik begonnen met yoga en sindsdien is het één van mijn passies. Met een achtergrond in dans en martial arts had ik altijd al interesse in het lichaam en beweging, maar met yoga merkte ik dat ik naar binnen begon te gaan.

Ik volgde onder meer een Vinyasa Yoga teacher training (200u) afgerond bij David Lurey en Mirjam Wagner en een Ashtanga opleiding bij Delight Yoga in Amsterdam.

Ik begon met het geven van Vinyasa en Hatha les bij Delight Yoga in Den Haag en een aantal andere scholen in deze regio. Sinds ik in Amsterdam woon ben ik hier begonnen met lesgeven.

Zelf beschouw ik yoga als meditatie in beweging, een manier om de geest te verstillen en tegelijkertijd het lichaam zowel te versterken als te verzachten. Ik zie yoga als een practice van intimiteit en verbondenheid en bovendien een uitnodiging om jezelf te observeren, waarin je bewust probeert te worden van je gedachtes en gevoelens. Niet alleen op je mat, maar vooral in het dagelijks leven en in relatie tot anderen.

Luna Meister
Luna MeisterVinyasa Yoga, Yang Yin
Op mijn 18e ben ik aanraking gekomen met yoga toen ik door een knieblessure moest stoppen met intensieve sport. Na een aantal jaar verschillende stijlen te hebben uitgeprobeerd, besloot ik mij te verdiepen in de practice door een Functional Vinyasa teacher training (200h) te volgen bij Anat Geiger en Marcel van de Vis Heil.

Deze benadering van yoga sloot mooi aan bij mijn achtergrond in biomedische wetenschappen en moleculaire biologie. Ik ben erg geïnteresseerd in het raakvlak tussen het intuïtieve voelen en het intellectuele weten. Wat voor wetenschappelijk onderzoek onderbouwd mijn ervaring dat beweging zo goed voelt en meditatie rust brengt? Wat is het letterlijke effect van een yoga pose, pranayama of meditatie op je lichaam, je zenuwstelsel, je hersenen.

Naast yoga beoefen ik mobility en movement training, martial arts en geef ik ook les op (kick)boksscholen. Hierdoor ben ik belang van een gebalanceerde levensstijl in gaan zien: de balans tussen yang en yin, inspanning en ontspanning, is essentieel om zowel fysiek als mentaal sterk te worden en blijven. In mijn lessen nodig ik je uit om op een speelse manier houdingen te verkennen en heel bewust het effect van beweging en ademhaling in je lichaam te voelen.

Lali Rullens
Lali RullensCore Flow, Vinyasa Flow
Jarenlang heb ik hard gewerkt in mijn baan als producer van evenementen over de hele wereld. Daarin was yoga en fitness het gene dat me op de been hield, zowel fysiek als mentaal. In 2018 werd het tijd voor volledige verzachting.

Ik heb toen een 10 daagse vipassana retraite gedaan, opgevolgd voor 200H teacher training (Ashtanga/Vinyasa) in India. Daarna verhuisde ik naar Sydney om hier een jaar yogales te geven op de meest unieke (buiten) locaties. Ondergedompeld in deze stad waar de bewegingsindustrie enorm ontwikkeld is, werd mijn liefde voor martial arts via Krav Maga geprikkeld, en gaf ik ook les binnen een martial arts studio. Het sterk in je lijf voelen helpt me om me sterk in mijn mind te voelen.

Naast yoga geef ik pound (fitness geïnspireerd op drummen) les, ontspanningsmassages en ben ik werkzaam als producent voor events.

Julia Blohberger
Julia BlohbergerYin yoga, Vinyasa Yoga, Ayurvedic Yoga
Julia is an Ayurvedic Health & Lifestyle Advisor and yoga teacher. She was first introduced to Ayurveda during her Yoga Teacher Training in 2013.

Ever since she have been drawn to the holistic system in which body, mind and soul are integrated to create a balanced life. She is a passionate and spirited practitioner, who uses the wisdom of Ayurveda in her yoga classes. She is a full time teacher and Lifestyle Advisor with the aim of helping you discover your true nature by integrating softness and strength to balance yin and yang.

She sees Yoga and Ayurveda as a mirror that continuously shows her different sides of herself over and over again proving that everything is constantly changing. By introducing you to the wisdom of Ayurveda she hopes to help you to connect with self-love and contentment through a deeper knowledge of your own body and mind.

Annemarie Bijloos
Annemarie BijloosVinyasa, Budokon, Yoga Nidra, Mindfulness
Tijdens mijn promotieonderzoek in de filosofie kwam ik in aanraking met yoga. Eerst zag ik yoga vooral als lichamelijk onderhoud, een mooie aanvulling op mijn mentale werk. Maar mettertijd zag ik in dat er ongelofelijk veel raakvlakken zijn: yoga is filosoferen met je lichaam, en filosofie is yoga voor je geest.

Inmiddels heb ik mijn onderzoek afgerond en werk ik als filosofiedocent op een middelbare school. Ik deed meerdere yoga docentenopleidingen (Vinyasa, Synergy, Budokon), en ben nu bezig met een Yoga Nidra (yogaslaap) cursus en een opleiding tot holistisch masseur aan de Akademie voor Massage en Beweging.

De meesten van ons leven hoog in ons hoofd, en moeten ons wijze lichaam opnieuw leren kennen. In mijn lessen geef ik je daar de ruimte voor: we richten ons op het voelen en voeden van de lichaam-geest connectie. Zoals sociologe Jennifer Reich zegt: “When you get into the body, it keeps you true.” Een aantal woorden die mijn lessen beschrijven: belichaamd, geaard, vloeiend, dynamisch, speels, krachtig, ruimtelijk.

Tot in de studio!

Melanie Webb
Melanie WebbClassic Hatha Vinyasa Flow
Ik kwam in aanraking met yoga door mijn oudere zus, een van mijn grote voorbeelden toen ik op mijn 17e in Amsterdam belandde. Ik ging bij haar op sleeptouw, naar een yogales in een gymzaaltje ergens in de Jordaan. Ik ben er nooit meer mee gestopt.

Volgens de yogatraditie is iedereen vrij, altijd. We hebben allemaal de neiging om onze lichamelijke gezondheid als vanzelfsprekend te beschouwen, zoals ik dat zelf ook deed. Yoga heeft me rijkdom gegeven. Bovendien heeft ons lichaam onderhoud nodig.

Yoga leert ons daarbij dat we deel uitmaken van een groter geheel en dat we zorgzaam en medelevend kunnen zijn voor de aarde en al haar bewoners. We leren hoe we ons leven meer in contact kunnen brengen met ons innerlijke Zelf, en worden op natuurlijke wijze liefdevoller naar onszelf en anderen, zonder iets of iemand kwaad te doen. Leven met een hart wijd open, zonder angst, zonder oordeel.

In mijn lessen ontmoeten we elkaar in een speelse mix van zachte hatha yoga vinyasa flow, gecombineerd met mantra en meditatie.

Carrie Anne Grey
Carrie Anne GreyYin Yoga, Yang Yin, Vinyasa
I’ve trained in and practise a functional approach to yoga. The functional approach honours the fact that we are all anatomically, psychologically and emotionally different and encourages the practice to be an exploration of self and open to all.

My lived experience has led me to develop a fierce passion for practices that work with the body to heal the mind and connect us to spirit. Practices that understand the nervous system as a self-referential system and therefore support curiosity and autonomy rather than imposing a dogmatic way of doing things.

Through the completion of yoga, movement, embodiment, trauma and coach trainings, coupled with extensive personal practice and spiritual enquiry, I both conceptually understand and have first-hand experience of the impact that somatics, movement, postures, stillness, breath, voice and touch have on the way we feel, think and act. I’m here to share my passion and knowledge to support people in becoming empowered, trusted and trustful beings.

My classes aim to support you in building resources that you can access at any time and any place- what we do on the mat is just the beginning

Amanda Beugeling
Amanda BeugelingVinyasa Flow, Yin Yoga, Yang Yin
Amanda’s interesse menselijk gedrag en welzijn leidde tot het afrondden van studies Sociologie en Politicologie aan universiteiten in Amsterdam, Berlijn en Damascus. Ze specialiseerde zich in Conflict Resolutie en werkte jarenlang voor organisaties die zich bezighouden met vredesprocessen en interculturele dialoog.

Voor meer persoonlijk inzicht en om mensen beter te kunnen begeleiden besloot ze zich te verdiepen in yoga- en meditatietechnieken (500+ TT) en in psychodynamische therapie en coaching.

Momenteel werkt ze als universitair docent en trainer op het gebied van emotionele intelligentie en als gecertificeerd psychodynamisch coach in o.a. de praktijkruimte van Rumah.

Als senior yogadocent heeft ze jarenlange ervaring (+3000 uur) in het begeleiden van lessen, retreats, cursussen en workshops. Bij Rumah Yoga geeft Amanda onder meer Vinyasa yogalessen waarin ze je uitnodigt om open en eerlijk te ontdekken wat er zich in je lichaam en geest afspeelt. Want alleen als je dat doorhebt, kan je er goed voor zorgen. Fysiek, mentaal en emotioneel. Haar lessen zijn toegankelijk, helder en niet-oordelend.

Harriet Urlich
Harriet UrlichVinyasa Flow, Restorative, Yin yoga
Yoga has given me a sense of peace, contentment and gratitude for life, and I love that I have the opportunity to share this with you in my classes at Rumah.

I began practicing yoga over 20 years ago and completed my first teacher training while living in Nicaragua in 2016. Since then I have immersed myself in studying the 8 limbs of yoga and different forms of yoga asana practice.

Both my daily self-practice and the yoga I teach are a combination of meditation, breath-work and yoga asanas. For me yoga is a pathway to find balance, calm my mind, connect to my body, and release stored/trapped emotions and trauma. In my classes my goal is to give you the opportunity to experience these feelings of balance, calmness, connection and release also.

Daphne Eichelsheim
Daphne EichelsheimVinyasa Yoga, Yang Yin, Yin Yoga
Begin 2016 besloot Daphne om haar liefde voor Yoga verder te gaan onderzoeken. Ze volgde een Hatha/ Vinyasa teacher training bij Yoga Minds In Amstelveen. Dit was een prachtige reis waarin ze via zelfstudie (Svadhyaya genoemd in de Yogafilosofie ) probeerde tot haar authentieke `ik` te komen.

Na deze opleiding begon ze met lesgeven en al snel kwam ze erachter dat ze naast actieve ‘Yang’ georiënteerde lessen ook steeds meer geïnteresseerd raakte in yogabeoefening door middel van rustigere en diepere asana’s.

Vanuit deze interesse startte ze met een Yin Yoga opleiding om zo een balans te vinden tussen Yin en Yang en dit te integreren in haar lessen. Ons hele leven blijft immers een zoektocht naar de balans. En als je eindelijk denkt deze balans te hebben gevonden, begint het hele proces weer opnieuw.

Daphne wil in haar lessen via aandacht voor de ademhaling, stilte, beweging en persoonlijke aandacht graag het geschenk `Yoga` doorgeven, zodat het een steun kan zijn in het vinden van balans in het dagelijks leven.

Kim Lapperre
Kim LapperreVinyasa Yoga
Yoga kwam al vroeg in mijn leven door mijn moeder die door yoga haar fysieke klachten kon verlichten. Toen ik zelf steeds actiever yoga ging beoefenen, merkte ik hoe mijn lichaam en mind veranderden en sterker werden. Yoga werd mijn basis, een plek om steeds weer naar terug te keren. Het geeft me stilte en verdieping en tegelijkertijd ruimte en inspiratie.

Tijdens mijn werk als psycholoog zie ik hoe contact maken met het lichaam helpt om uit die altijd actieve mind te komen. Hierdoor werd ik gemotiveerd de Vinyasa Yoga Teacher training te volgen. Yoga is voor mij een manier om gedachten en overtuigingen meer los te laten, verbinding te ervaren tussen lichaam en geest en met de ademhaling rust te vinden in de onrust.

Ik geloof dat een balans tussen inspanning en ontspanning, stevigheid en verzachting, zowel op de mat als in het dagelijkse leven, ons helpt te leven vanuit vertrouwen, vreugde en vrijheid.

Ananda de Steur
Ananda de SteurVinyasa Yoga
Ananda is opgegroeid op het eiland Texel en heeft veel tijd doorbracht in de bossen, duinen en het strand. De natuur speelt nog steeds een belangrijk component in haar yoga practice en alles waar ze zich graag mee bezig houdt.

Als Gezondheidswetenschapper, Fysiotherapeute en Yogadocent vindt ze de connectie en interactie tussen het lichaam, de adem, de gedachtewereld en gemoedstoestand enorm interessant.

Ananda nodigt je uit om met plezier te bewegen, te ontspannen in het hier en nu en met aandacht te luisteren naar jouw lichaam. Dit geeft je weerbaarheid in het dagelijks leven, waardoor je voluit kunt leven. “Doe alles met liefde en aandacht. De natuur heeft ook geen haast en toch komt alles tot bloei.”