Ronald van Pijkeren | Breath, Body & Mind professional

“Beter ademen om alleen maar beter te ademen is geen doel op zich. Maar optimaler (functioneler, effectiever, efficiënter) en bewuster ademen helpt wel om op zowel fysiek als mentaal vlak veerkrachtig, gebalanceerd en autonoom in het leven te staan. Met behulp van de adem kan je jezelf snel tot rust brengen of jezelf juist stimuleren. Maar Ademwerk kan ook een diepere verandering teweeg brengen. Het kan deel zijn van een intens proces waarbij mentale blokkades en trauma’s verwerkt kunnen worden.”

De adem, het lichaam en de geest zijn een onlosmakelijk met elkaar verbonden 3 eenheid. Daarin staat de adem wat mij betreft centraal. Het geeft direct toegang geeft tot je algehele (zowel fysiek als metaal) staat van zijn. De adem vormt dan ook een belangrijk element in bijna alles wat ik doe: 1op1 sessies, groepslessen, workshops en meer.

Door bewust te zijn van deze 3 eenheid en door ermee te werken, lukt het me om autonoom, verbonden en vrij in het leven heb staan. Dat betekent niet dat het leven altijd makkelijk is maar iedereen heeft de kracht in zich om in uiteenlopende omstandigheden overeind te blijven staan. Ik help je graag bij de het vinden van die kracht door het vinden en versterken van de connectie met jezelf en daarmee met de wereld om je heen zodat je van daaruit het leven in al haar aspecten kunt omarmen.

Ik ben gecertificeerd Masterful Breathcoach (Breathwork Masterclass Level 3/Kasper van der Meulen), ademinstructeur in de Buteyko en Oxygen Advantage methodes en ik heb een brede achtergrond in pranayama (de yoga ademhaling). Daarnaast ben ik gecertificeerd holistisch coach, yoga docent (Budokon Yoga en -Mobility en Vinyasa Yoga) en yoga nidra coach.

Ik werk op een nuchtere en toegankelijke manier. Daarbij beginnen we altijd met de basis: de adem. En al naar gelang de individuele behoefte, zet ik dat in wat jou het beste op weg helpt. Dat kan (een combinatie) van dieper ademwerk, lichaamswerk (yoga, beweging) en/of yoga nidra (diepe ontspanning) zijn. Op de achtergrond is er natuurlijk altijd het gesprek met jezelf. Indien nodig, help ik je daarbij door naar je te luisteren, (kritische) vragen te stellen en te prikkelen. Mijn ervaring op het gebied van ademwerk, yoga/beweging, yoga nidra, meditatie combineer ik met de ervaringen vanuit mijn eigen proces/levenservaring en mijn jarenlange management ervaring in het bedrijfsleven.

Ben je op zoek naar meer balans en rust? Wil je je mentale veerkracht (in tijden van drukte en stress) vergoten?Zoek je meer ontspanning omdat je continue “in je hoofd zit”? Wil je vrijer kunnen bewegen en meer verbinding met je lijf te voelen?

Dit zijn enkele van de vraagstukken waar ik graag bij help.

Ik ben beschikbaar voor 1op1 sessies en -trajecten, groeps-/teamsessies, workshops en meer voor zowel privé als organisaties en bedrijven.

Neem voor meer info contact op via: ronald.v.pijkeren@gmail.com