Mindfulness

Mindfulness betekent: bewust en aandachtig in het moment zijn. Door dit te doen leer je afstand te nemen van automatische gedachten. Je kunt je beter concentreren en ontspannen, wat je kan helpen bij het vinden van een betere balans in je leven. Onderzoek toont aan dat mensen die Mindfulness gebruiken gezonder, fitter, stressbestendiger, tevredener en gelukkiger zijn. In een werksetting kunnen zowel werknemers als de organisatie profiteren van Mindfulness doordat mensen meer gefocust en effectiever zijn en beter kunnen omgaan met stress. Hierdoor zijn mensen meer ontspannen en hebben zij meer plezier in hun werk.

Achtweekse Mindfulnesstraining

Mindfulness is een combinatie van oosterse meditatietechnieken en westerse psychologische kennis die praktisch toepasbaar is in het dagelijks leven. Deze achtweekse training reikt je technieken aan die je laten beleven wat de kracht van het nu is. Tijdens de achtweekse training (MBSR) zijn er begeleide aandachtoefeningen, yogaoefeningen en oefeningen om het bewustzijn van het hier en nu in het dagelijks leven te vergroten. Ook zijn er oefeningen gericht op het anders omgaan met stress, pijn en vermoeidheid.

Iedereen kan profiteren van een mindfulnesstraining. Als je denkt dat dit iets voor je is en je bereid bent thuis te oefenen ben je van harte welkom.

De trainer

Ed Caffin (1978) studeerde klinische en sociale psychologie aan de Vrije Universiteit. Na zijn studie specialiseerde hij zich in professionele communicatie en psychologische gespreksvoering en het geven en ontwikkelen van onderwijs en training.

Nadat hij in aanraking kwam met yoga en meditatie begon hij met intensieve eigen beoefening. Hij deed ervaring op met yoga en meditatie in onder andere India en Myanmar, was enige jaren als docent en trainer verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en werd aan het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam opgeleid tot mindfulnesstrainer. Daarna volgde hij een opleiding tot yogadocent bij De Nieuwe Yogaschool. Hij is mede-oprichter van Rumah Yoga.

In dit artikel lees je meer over Ed’s aanpak en benadering

Kosten en vergoeding

De training kost 400 euro (incl. BTW)* met voorgesprek, werkmap & audio.

*prijs is 600 euro (incl. BTW) als de werkgever betaalt.

Ed Caffin is gecertificeerd mindfulnesstrainer via het trainings- en opleidingsinstituut Centrum voor Mindfulness in Amsterdam en erkend als mindfulnesstrainer categorie 1 door de beroepsvereniging VMBN.

In 2021 vergoeden verschillende verzekeraars mindfulnesstraining bij burn-out klachten in het aanvullende pakket. Zie hier het overzicht. Hiervoor dien je een verwijzing van de huisarts of bedrijfsarts op te sturen. De andere voorwaarde is dat de trainer als categorie 1 gecertificeerd is bij de VMBN is. De trainingen die Ed geeft voldoen aan de voorwaarden.

Start volgende training: voorjaar 2023

De volgende training start in het voorjaar van 2022. Neem contact op via: ed@rumahyoga.nl/06-29305735 voor meer info of een afspraak.