14 dagen online mediteren met Rumah Yoga

Twee weken elke dag mediteren

Begin het nieuwe jaar goed met 14 dagen elke dag mediteren, samen met de docenten van Rumah Yoga. Doe je mee? Vanaf 1 januari posten we hier elke ochtend een nieuwe 10-15 minuten lange meditatie-oefening (Engels of Nederlands). De oefeningen kun je gewoon op een eigen moment doen, maar een goede tip is om een vast moment op de dag te kiezen. Bijvoorbeeld direct in de ochtend als je opstaat. Dan is de kans namelijk het grootst dat je het volhoudt. En dat is echt de moeite waard!

Want meditatie kan je veel brengen. Het kan bijvoorbeeld zorgen voor meer ontspanning, helpt bij het in balans blijven en het voorkomen van stress en kan je ook helpen bij spirituele ontwikkeling. In deze challenge doe je oefeningen uit verschillende meditatie tradities, dus als je net begint biedt het je gelijk een mooie introductie in wat meditatie allemaal te bieden heeft! Belangrijk is dat je weet dat je nergens in hoeft te geloven of iets bijzonders hoeft te kunnen. Meditatie is echt voor iedereen.

Een paar meditatie tips

Omdat je de oefeningen thuis of ergens anders volgt en niet bij ons in de studio, vinden we een aantal dingen belangrijk:

  • Zorg dat je de oefeningen in een prettige, veilige omgeving doet.
  • Probeer op een rustige plek te gaan zitten, waar je niet wordt gestoord.
  • Een goede zithouding is belangrijk: dat kan op de grond, een kussen of een stoel zijn.
  • Hoe je ook zit, zorg altijd dat je alert en rechtop zit, met je rug recht.
  • Probeer verwachtingen los te laten over hoe je je tijdens of na afloop zou moeten voelen.
  • Kies voor een vast moment op de dag. Dat helpt bij het volhouden.
  • Een keer een dag gemist? Sluit de volgende dag gewoon weer aan!
  • Heb je vragen over je beoefening? Neem dan gerust contact op.
Contact

We wensen je een heel mooi nieuw jaar!

Er gaat ongetwijfeld weer veel veranderen in het nieuwe jaar. We helpen je in 2021 graag om gezond in en balans te blijven!

Namasté, Team Rumah Yoga