Massage

Cleo Ian Songono Tjitrodipo is een ervaren masseur en geeft zijn massages in Studio Dua of in de praktijkruimte van Rumah Yoga, beide ruimtes bevinden zich op de verdieping boven de yogastudio.

De behandelingen worden vergoed. Kijk via deze link voor de vergoeding per verzekeraar: www.nvst.nl/zorgverzekeraars

Neem contact op met Cleo voor het maken van een afspraak via: info@kesuwon.com

Meer info op: www.kesuwon.com

Thaise massage

Thaise massage maakt gebruik van diverse strekkingen en acupressuur. Omdat de ontvanger zelf passief is en de masseur de strekking uitvoert, is het effect anders dan wanneer je zelf bijvoorbeeld actief yoga strekkingen doet. Ook als je zelf yogabeoefenaar bent, zul je merken dat passieve strekkingen in sommige gevallen veel effectiever werken. Dit komt doordat het lijf deze dieper toe kan laten. Sommige effecten kun je alleen maar bereiken door middel van passieve strekking en ontvangen van acupressuur.

Er zijn veel voordelen in het werken op de mat volgens deze traditionele stroming:
– Gebruik maken van gewicht en positie ten opzichte van de ontvanger waardoor er veel druk, diepte en kracht gecreëerd word.
– Massage wordt met kleding aan gegeven waardoor het veel laagdrempeliger is voor de ontvanger.
– Ruimte, flexibiliteit en beter doorbloeding worden geven door het combineren van acupressuur en strekkingen tijdens een behandeling.
– Het aanraken van de Meridianen volgens het oude medicijnenleer uit de Chinese traditie.

60 minuten – 65,-
90 minuten – 75,-
120minuten – 90,-

Mogelijkheid om behandeling vergoed te krijgen door zorgverzekeraar, zie: www.nvst.nl/zorgverzekeraars

Holistische massage

In een holistische massage beschouwt men het geheel als groter dan de som van de afzonderlijke delen. Vanuit dit uitgangspunt raak je niet alleen het lichaam aan, maar beïnvloed je ook de mentale, emotionele en spirituele niveaus. De masseur heeft aandacht voor de gehele mens met zijn of haar eigen unieke, persoonlijke achtergrond. Centraal staan het contact en de aanwezigheid. De ervaring is voor zowel de gever als ontvanger meditatief en rustgevend. Tijdens een holistische massage op de tafel worden er meerdere technieken toegepast, afgestemd op de behoeften van het lichaam. Een sessie is maatwerk en dus nooit hetzelfde. Er wordt met oliën gemasseerd.

Gebruikte technieken zijn afkomstig uit:
– Esalen
– Deep tissue
– Pulsing
– Joint Movement
– Trigger Points

60 minuten – 65,-
90 minuten – 75,-
120minuten – 90,-

Mogelijkheid om behandeling vergoed te krijgen door zorgverzekeraar, zie: www.nvst.nl/zorgverzekeraars

Stoelmassage

Stoelmassage is laagdrempelig, comfortabel en effectief! Het is praktisch om gemasseerd te worden op een massagestoel, met name op de werkvloer en bij gelegenheden waar geen mogelijkheid is om van kleding te wisselen. Door (werk)stress en/of bijvoorbeeld een slechte (werk)houding kunnen allerlei blokkades in het lichaam ontstaan. Deze kunnen leiden tot lichamelijke klachten zoals stijve en pijnlijke spieren, en mentale klachten als futloosheid en concentratieproblemen. Stoelmassage is niet zozeer bedoeld ter behandeling van medische klachten, maar vermindert en voorkomt klachten zoals RSI en symptomen van stress. Deze vorm van massage wordt daarom ook wel ingezet bij bedrijven. Stoelmassage kan de prestaties van medewerkers en de werksfeer verbeteren en ziekteverzuim voorkomen. De massage wordt uitgevoerd over de kleren heen en heeft een praktische tijdsduur, variërend van 15 tot 20 minuten.