Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Wat hebben Chi Neng Qigong en Yin Yoga gemeen? Daar waar andere yoga vormen zich vooral richten op Indiase chakra’s, richt de Yin Yoga zich net als Chi Neng Qigong op het openen van de meridianen. Beide hebben hun wortels in de TCM, de Traditionele Chinese Geneeswijze (Medicine) en zijn gebaseerd op het Daoïsme, Confusianisme en Boeddhisme. Zowel bij CNQ als bij Yin Yoga werken we met Qi – levensenergie. Door middel van eenvoudige oefeningen wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam in werking gezet. Het lichaam wordt sterker en de geest komt tot rust.

Tijdens deze workshop onderzoeken we de meridianen vanuit de Chinese benadering. We gaan eea toepassen tijdens het wat meer dynamische en staande Qigong-werk en combineren dit met de meer statische grondhoudingen van Yin Yoga. Door middel van de eenvoudige oefeningen stimuleer je de doorstroom van energie en zorg je dat je ontspannen en krachtig in het leven staat; je verbindt lichaam, geest en energie.

Wil jij ook ervaren wat deze combinatie voor jou kan doen? Kom dan naar de Chi Neng Qigong meets Yin Yoga workshop!

Datum: vrijdag 1 juni
Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Duur: 2,5 uur
Kosten: 30,-

Inschrijven via deze link: https://club.fitmanager.com/activity/booking/571513

De docenten

Pirjo Turkenburg beoefent sinds 2014 intensief Chi Neng Qigong, is gediplomeerd Chi Neng Qigong instructeur (level 1 en doet momenteel de level 2 opleiding) en geeft les in Amsterdam (www.rumahyoga.nl). Voor haar is het beoefenen van Chi Neng Qigong meditatie en sport in één. Zij voelt zich hierdoor fysiek krachtiger en verbonden met het hier en nu. Pirjo heeft een Scandinavische achtergrond en een voorliefde voor bossen, (berken)bomen en meren. Je openstellen voor de natuur en het uitwisselen van Qi spreekt haar mede daarom enorm aan. Scandinavisch geworteld in een Chinese filosofie.

Daphne Eichelsheim beoefent Yoga sinds 2007 en is Vinyasa, Hatha en Yin opgeleid en geeft les in Amsterdam (www.rumahyoga.nl). Zij wil dat haar lessen mensen steunt in het dagelijks leven, dat het verrijkend is en dat extraatje geeft. De ervaring is voor iedereen anders en blijft heel persoonlijk, maar dat maakt het juist zo mooi. Zij geeft in een yoga les wat zij zelf graag krijgt in een les en dat is een moment voor jezelf, ademhalen, stilte, beweging en ook persoonlijke aandacht.

Share This Story, Choose Your Platform!