Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Vanaf 14 september starten we bij Rumah Yoga op de zaterdagmiddag van 11:00-12:00 met kinderyoga en meditatielessen voor 7 tot 10 jarigen. De docent is Erna Rabbers van Helden Yoga. Deze eerste reeks duurt in totaal 8 lessen.

Data: 14, 21, 28 september en 5, 12, 19 oktober en 2 en 9 november.

Tijdens deze lessen doen kinderen fysiek uitdagende maar ook aandachtsgerichte oefeningen, waarbij inspanning en ontspanning centraal staat en ze het lichaam beter leren kennen. Kinderen oefenen zo om de aandacht te richten op één ding: een geluid, een gevoel, de adem, een kaarsje. Het helpt kinderen beter te concentreren, ook in de klas. De les is een avontuur, er gebeurt van alles.

Hoe zien de lessen eruit?

We beginnen met een warm welkom en een warming up. De Zonnegroet is er altijd: we denken aan en eren de zon, zijn even stil en iedereen mag de ogen dichtdoen.

Daarna duiken we het thema in van de les: we vertellen, we doen verschillende yogahoudingen, doen een yogaspelletje, er zijn zintuiglijke en mindfulness of aandacht oefeningen, er is bijna altijd een massage en ook doen we duo-oefeningen.

Aan het eind van de les liggen de kinderen op hun mat onder een deken en wordt een mooie droom verteld die de kinderen beleven in hun hoofd. Dan doen we de Maangroet, we zeggen Namastè tegen elkaar (vrij vertaald: bedankt dat er je er was en zo je best deed) en als laatste wordt iets creatiefs en beeldends gedaan over het thema van die les.

Meedoen?

Je schrijft je kind in voor de gehele reeks van 8 lessen voor een gereduceerd tarief van 75 euro. Er is ruimte voor maximaal 10 kinderen om persoonlijke aandacht te kunnen waarborgen. Alleen als er nog plekken over zijn, kun je je kind een losse les laten volgen (12,50 per losse les).

Om in te schrijven kun je een mail sturen naar: info@rumahyoga.nl – bellen kan ook: 06-29305735 (Ed).

Share This Story, Choose Your Platform!